IoT teknolojisi, nesnelerin beraber çalışmasına olanak sağladığı için çeşitli sektörlere daha akıllı ve otomatikleştirilmiş çözümler sunar.
Nesnelerin interneti faydaları arasında varlık izleme yer alır. IoT teknolojileri sayesinde tedarikçiler ve müşteriler, tedarik zinciri boyunca ürünlerin konumunu ve durumunu izlemek için varlık yönetimini kullanırlar.
İstediğiniz zaman aralığında gücü açıp kapatabilmektesiniz. Hatta bu işlemi akıllı telefonunuzdan tek bir tuşa basarak yapabilirsiniz.
Sistemlerde kullanılacak olan sensörler, RFID gibi basit bir mekanizma, belirli periyotlarda ortam ısısını sunan bir termometre devresi gibi basit sensörler olabileceği gibi, harekete odaklanan bir kamera gibi karar verip işlem yapabilen sistemler olabilmektedir.
Nesnelerin İnterneti (IoT), fiziksel nesnelerin, sensörler ve yazılım ile birbirine bağlanıp veri paylaşabilmesini sağlayan bir teknoloji ağıdır. Örnek uygulamalar arasında akıllı ev otomasyon sistemleri, akıllı şehirler, akıllı tarım ve stopüstriyel otomasyon bulunmaktadır.
Özellikle Nesnelerin İnterneti teknolojisinde yaşanan problemler sebebiyle geliştirilen IPv6 teknolojisi sayesinde veriler arasında çakışmalar yaşanmayacak.
Kontrol uygulaması: Cihazlardan ve buluttan veri bilgilerini ve kontrol talimatlarını alır. Kontrol uygulaması genellikle bir uygulama, bir akıllı bulut ve diğer cihazlardır (Google household, Amazon Echo ve diğerleri gibi).
IoT sistemleri, ekolojik denge ve çevre koruma konularında önemli işlevler üstlenir. Örneğin hava kalitesi, su kalitesi ve gürültü düzeyi gibi çevresel faktörlerin gerçek zamanlı olarak izlenmesi ve analiz edilmesi ile proaktif çevre yönetimi mümkün hale gelir.
Gelişen teknoloji insanların dostu olduğu kadar da düşmanıdır. Günümüzde haberleşme teknolojileri şifreleme teknolojilerinden daha hızlı gelişmektedirler ve bu sebeple şifreleme için beklemeleri gerekmektedir. IoT bunun en güzel örneklerinden birisidir.
IoT teknolojisinin temelinde nesnelerin birbirlerine bağlanmasını more info sağlayan bir teknoloji zinciri bulunur. Bu zincirin her bir halkası sorunsuz şekilde çalıştığı sürece IoT teknolojisi de kullanıcılara kesintisiz hizmet vermeye devam eder.
Akıllı termostat, enerji verimliliği de sağlamaktadır. Bu termostata akıllı termostat Nest advertisementı verilmiştir. Bu termostatın mobil uygulama sayesinde ısıtma içinde zaman aralıklarını ayarlayabilirsiniz. Isıtma veya soğutma sisteminde yaşanan herhangi bir durum oluştuğunda measurement bildirim göndermektedir.
Belki abarttığımı düşünüyorsunuz fakat bileğimize taktığımız akıllı saatler ile EKG çekmeye başladığımızı, GPS propertyımıyla yol tarifi aldığımızı, banka hesabımıza gelen parayı, dinlediğimiz müzikleri, telefonumuz, televizyonumuz ya da bilgisayarımızla izlediğimiz videoları, okuduğumuz haberleri, yaptığımız alışverişi ve sayılamayacak kadar çAlright verilerimizi Web ortamına aktardığımızı unutmamalıyız.
IoT teknolojisi, birçAlright farklı alanda ve uygulamada kullanılabilmektedir. Akıllı evler, sağlık sistemleri, tarım, enerji verimliliği, akıllı şehirler, bankacılık ve closeüstriyel uygulamalar gibi pek çOkay alanda IoT sistemleri kullanılmakta ve bu sayede kapsamlı ve uzman bir hizmet sunulmaktadır.
IoT birbiriyle, ağ aracılığıyla iletişim kuran ve birbirine bağlanıp bilgi paylaşan, haberleşme protokolleri uygulayan cihazlar bütünüdür. Bu durum sadece cihazların internete bağlanılması olarak düşünülmemelidir.